купить безмотыльные мормышки

3 Способи. Пошук Риби Взимку. Облов, Підводна Камера, Ехолот

4.3
(9)

На мою думку, найголовніше в безмотильной риболовлі – це успішний пошук риби. Причому як взимку так і влітку. Коли риба знайдена, тоді вже можна підбирати мормишкі і проводки. І з великою часткою ймовірності, ви підберіть ключик і будете з уловом. Якщо ж риби в лунці або навіть поблизу немає, то ніякі хитрі прийоми і танці з бубном вам не допоможуть.

Буримо, обловлюваемо, йдемо далі …

Найдавніший і найскладніший спосіб пошуку риби – це «сліпий» облов лунок. Причому можна бурити свої, або обробляти старі.

І облов, облов, облов …

Перевага даного методу, очевидно – він не вимагає грошей на допоміжні технічні засоби. Ви просто йдете по лунках, опускаєте безмотилку, обловлюваете кожну (причому треба зробити мінімум 3-4 проводки), і якщо руху немає – йдете до наступної лунки.
Звідси випливає колосальний недолік – дуже багато часу витрачається на порожнє сидіння нвд лункою. А якщо навіть в лунці є плотва або окунь, але сьогодні вони вважають за краще не уралку з жовтим бісером, а, наприклад, чортик або креветку латунною кулькою?

Тобто по хорошому в кожній лунці потрібно зробити 3-4 проводки декількома безмотилкамі по порядку, щоб переконатися що риби тут немає.

Втрата часу колосальна! А, нагадаю – «зимовий день короткий» …

Підводна камера і безмотилка

Сучасні методи пошуку риби передбачають використання гаджетів – підводної камери або ехолота.
Камера дає більш інформативну картину того, що відбувається в лунці.

Подводные съемки эндоскопом в прозрачной воде. Подводная камера для поиска рыбы за копейкиПодводные съемки эндоскопом в прозрачной воде. Подводная камера для поиска рыбы за копейки

Ви відразу бачите:

  • чи є в лунці риба
  • яка саме
  • її розмір
  • її активність
  • в яких горизонтах води вона знаходиться.

Знайшли в камеру рибу – підбираємо ключик! Пусто – йдемо далі.

Однак у камери є недолік. Швидкість пошуку обмежена розмотуванням і змотуванням дроту. Адже камеру потрібно опустити на саме дно. Особливо втрата часу відчувається на глибинах більше 3-4 метра.

Пошук риби взимку ехолотом

У цьому сенсі ехолот набагато швидше . Ви опускаєте датчик в лунку і відразу бачите є там риба чи ні! В незалежності від глибини.

Звичайно для того щоб читати дані з ехолота потрібно мати хоч якийсь досвід. Але зате коли ви навчитеся цьому, пошук риби стане максимально ефективним.

Однак і ехолот має недолік – іноді він дає неправдиву інформацію. Наприклад гарний шар може виявитися не зграєю гарной пліткі, а щільним косяком малька. Або й зовсім – розлогим затопленим деревом. Я це говорю не від ліхтаря, а з власного досвіду)) Було таке пару раз – світиш ехолотом і там стоїть шикарний шар, опускаєш приманку, робиш десяток проводок – нуль реакції. Знову дивишся ехом – варто! Опускаєш камеру, а там або корч, або реально мальок. Дуже прикро))

Так що у вас є вибір – інформативність камери або швидкість ехолота.

Особисто я дивлюся по обставинам і по можливості поєдную. Наприклад швидкий пошук ехолотом показав наявність риби на дні. Я опускаю безмотильную снасть роблю кілька проводок. Якщо клювань немає, я роблю контрольний чек ехолотом. Якщо ехо як і раніше в лунці показує рибу – настає час камери.

І ось тут все встає по своїх місцях. Якщо там дійсно зграя риби «їстівного» розміру можна почати перебір безмотильних мормишок на плітку або окуня і спробувати різні проводки. Якщо ж там корч – біжимо далі.

Ну і звичайно, при лові на гірлянду потрібно використовувати тільки ехолот! Так як при лові стайной білої риби на гірлянду косяки риби активно переміщюються по акваторії і бігати за ними з камерою просто безглуздо. Ви просто не встигне її опустити на глибину 6-8 метрів як косяк зникне.

Как на эхолоте выглядит шикарный СЛОЙ ПЛОТВЫ. Ловля на гирлянду. #shortsКак на эхолоте выглядит шикарный СЛОЙ ПЛОТВЫ. Ловля на гирлянду. #shorts

Але якщо ви ловите на безнасадку і глибина в місці лову 1,5-2 метра, то звичайно ж камера виграє за рахунок інформативності.

Загалом ви зрозуміли – якщо дозволяють фінанси, бажано мати і камеру і ехолот. Якщо ж ви може купити щось одне – то дивіться за своїми умовами.

У будь-якому випадку, пошук риби взимку – це, по суті, базовий скилл безмотильщіка)) Ну не бруднити ж руки прикормкою, насправді ж)))

Всім Ні Хвоста, Ні Луски!)))

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4.3 / 5. Vote count: 9

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *