Кивок для Безмотылки и Гирлянды Правильный купить

Кивок для Безмотилки та Гірлянди (Вірний). Міфи та Реальність

5
(6)

Напевно, найбільш міфотворче питання серед безнасадників – що таке “вірний кивок для безмотилки”?

Варто тільки заглибитися у вивчення думок з цього питання, як просто волосся стає дибки! Новачку може здатися, що безмотильна риболовля – це схоже на магічні практики або роботу в НДІ.

Кивок для Безмотилки.

Міфи

  • Багато хто переконаний, що кивок – це головний елемент безмотильної снасті (і гірлянди в тому числі), і якщо він буде якийсь “невірний”, то ви просто нічого не впіймаєте. А якщо вірний – то зловите навіть там, де риби немає.
  • Доводилося мені читати опуси, що тільки кивок виточений (на вершині Лисої Гори в Вальпургієву ніч) із відрізка пружини від будильника, ловитиме рибу. Так, саме “виточений”, і саме із цільної. А якщо цю пружину попередньо розпустити вздовж на 2 або більше частин (як я і роблю, доречі)), то в ньому утворюються жахливі внутрішні напруження, і все – гаплик. З такої заготівлі неможливо буде зробити “вірний” кивок.
  • Є думка, що кивок має бути обов’язково двоконусним. Якщо кивок не двоконусний, він працює не так, як треба. Не клює риба на нього.
  • І обов’язково, щоб по кивку під час проведення “бігла хвиля“! Я без поняття, що це означає, але без хвилі – не те пальто. Риба тонко відчуває ці приховані вібрації, і тільки коли хвиля біжить, вона відчуває поклик природи і кидається на мормишку. Аргументи, що в товщі води такі вібрації через волосінь і тертя о воду не мають жодного шансу передатися на приманку, не приймаються.
  • Ківок має бути обов’язково вигнутим нагору. Я теж іноді ловлю кивком вигнутим вгору, але тільки тоді, коли потрібно зробити плавний кач. Але робити це завжди немає жодного сенсу.
  • Працювати має лише кінчик кивка – приблизно перша чверть. Це гордо називається “швидкий лад”.
  • Вигин кивка під навантаженням повинен бути стільки-то-градусів і не більше, не менше. Вигин може бути який завгодно – головне, щоб ВАМ було зручно робити потрібну проводку.
  • Кількість кілець – чим більше, тим краще. Ця помилка не така поширена, але нерідко на кивках для лову на гірлянду можна бачити 6-8 і навіть більше кілець на 20 см полотна… Я не знаю, як це коментувати.

Загалом, ви зрозуміли – ставлення до безмотильного кивка схоже на релігійний фанатизм.

І що найсумніше – такими забобонами можуть хворіти навіть досвідчені рибалки.

Кивок для Безмотылки и Гирлянды. Правильный? Его Изгиб под Нагрузкой? Как Выбрать Кивок? (Часть 1)Кивок для Безмотылки и Гирлянды. Правильный? Его Изгиб под Нагрузкой? Как Выбрать Кивок? (Часть 1)

Реальність

Тож який же має бути кивок для безмотилки?

Моя думка – кивок повинен бути таким, щоб вам було зручно їм ловити. Тобто – зробити таку проводку на яку сьогодні клюе риба. Все інше – дрібниці.

Адже найголовніше в безмотильному лові (після того як ви знайшли рибу, звісно) – це зробити таку анімацію приманки, яка сьогодні подобається рибі. А ось чим ви це зробите – це вже не так важливо. Мені доводилося бачити рибалок, які добре ловлять і 20 см металом, і 3-х сантиметровим лавсаном.

Головне – розуміти, як повинен рухатися кінчик кивка. А які там по ньому пробігають хвилі – це взагалі не має значення. Ловить не кивок, а людина.

Інша річ, що особисто мені грамотно зробленим кивком ловити легше та просто приємніше.

Звідси моя думка про те, яким має бути безмотильний кивок:

  • Підходящим особисто вам. Кивок має бути продовженням вудки та руки. Якщо на дорогій, витонченій вудці встановлений 4 см лавсановий кивок – ловити звичайно можна, але якось не по фен шуй…
  • Практичним. Кивок повинен надійно виконувати свої функції і не ламатися при штатному лові. Надійний бланк, конектор який не розвалиться і кільця, які не відлітають під час підсікання. Звичайно, якщо ви на нього наступите і воно все зламається – це вже ваші проблеми.
  • Естетичним. Так, я наполягаю, що безмотильний кивок має бути витонченим та красивим))) І це важливо!

Уважний читач напевно помітив, що те саме я казав про безмотильну вудку в нещодавній статті. І буде правий. Це моя думка та мій підхід!

А забивати собі голову кутами прогину під навантаженням немає жодного сенсу. Я однаково успішно ловлю як “соплею”, що дивиться вниз, так і дуже недовантаженим “колом”. Тому що розумію, як він має рухатися.

Була б риба у лунці. Ну і звичайно Його Величність Лід!))

металлический кивок для безмотылки жало рыбалка на безнасадку
Двоконусний металевий кивок для безмотилки
І насамкінець повторимо ще раз – який кивок краще для безмотилки?

Для безмотилки підійде практично будь-який кивок (з металу, карбону, рентгенівської плівки, лавсану), різної конструкції. Головне – щоб кивок справно виконував своїх функцій, тобто міг виконати проведення безмотилки так, як задумано рибалкою. Ну і звичайно, був надійним і не ламався на підсічках. Саме про це можна сказати – “вірний кивок”.

Всім Ні Хвоста, Ні Луски!)))

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 6

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

1 думки про “Кивок для Безмотилки та Гірлянди (Вірний). Міфи та Реальність”

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *