Ловля на боковой кивок с насадкой и на безмотылку

Бічний Кивок з Насадкою і на Безмотилку

5
(4)

Ловлю на бічній кивок можна розділити на ловлю з насадкою і на безмотилку. Отже – бічний кивок з насадкою і на безмотилку – що краще?

На “мяско” клює завжди!))

При ловлі з насадкою, на мою думку, форма і колір мормишкі мають другорядне значення. Адже по суті мормишка є всього лише засобом доставки насадки під ніс рибі.

Головне в літньої мормишці – це гачок! Він повинен відповідати насадкі і бути досить міцним. Літо – це вам не зима, риба набагато сильніше, та й рослинність присутня.

Безмотилка працює і влітку!

Окунь на безмотылку летом с боковым кивком

Безнасадочних мормишкі по рідкій воді краще використовувати розміру “Середня” або “Велика”. “Малі” приманки риба теж їсть справно, але дрібні гачки не тримають пристойні екземпляри і справа закінчується сходом. Однак, іноді доводиться використовувати такі мормишкі і дуже успішно ловити велику плітку та окуня.

Хоча і в цьому правилі є винятки. Наприклад, Уралка Довга Мала – чудово показала себе при лові карася на поролон цієї весни. Все завдяки досить великому гачку Gamakatsu F31 №12

А ось їх колір і форма так само важливі, як і взимку. Адже при лові на безмотилку ми провокуємо рибу на клювання не тільки грою, а й кольором, і тими коливаннями, які випромінює її тіло при переміщенні в воді. Так що славнозвісний “підбір ключика” на безмотильной риболовлі – наше все.

Ловля на поролон

поролон на мормышке

Ще один цікавий варіант безнасадочних лову на бічній кивок – ловля на мормишку з поролоном. При цьому мормишка може бути як насадкової, так і безмотильной.

Поролон має якесь магічний вплив на рибу і іноді просто творить дива.

Нещодавно я зняв докладне відео про те, як вибрати, пофарбувати і насадити поролон на мормишку. По весні і на початку літа на поролон можна просто шикарно ловити карася, плітку, плоскирку і практично будь-яку рибу в наших водах.

Проводка мормишкі бічним кивком

Пара слів про проведення при ловлі бічним кивком

  • Безмотилкой і/або з поролоном. Якщо взимку ми найчастіше використовуємо високо або середне частотну проводку з невеликою амплітудою, то влітку самої робочої проводкою виявляється плавний підйом від дна до поверхні, або взагалі без коливань, або з ледь помітним тремтінням. Досвідчені ківочнікі пояснюють це тим, що зробити швидку проводку довгою вудкою без збоїв практично неможливо. А при збої гри риба насторожується і відходить від приманки. Однак іноді риба краще реагує на досить активну “тряску” кивком. Завжди треба пробувати різні варіанти проводки.
  • При ловлі ж з насадкою проводка складається з м’якої подачі ласощів рибі. Мормишку просто опускають в точку і або завмирають, або трохи похитують їй. Можна ще повільно піднімати і опускати мормишку над дном. Корисно іноді постукати блешнею по дну піднімаю хмарки каламуті.

Ось коротко і все, що Вам потрібно спочатку знати про лов на бічний кивок з насадкою і на безмотилку.

Всім Ні Хвоста, Ні Луски!)))

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 4

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *