крепление бокового кивка

Які Бувають Бічні Кивки та Найкраще Кріплення до Вудки

4.4
(5)

У цій статті я хочу обговорити матеріали, з яких можна зробити бічний кивок, і способи кріплення бічного кивка до вудлища (тюльпану болонки і маховою).

Які бувають бічні кивки

Кивки для літнього лову роблять з різних матеріалів, різної довжини і різної конструкції.
Відповідно, якщо на більш короткі вудки (4-6 м) можна поставити кивок довжиною 20-25 см, то на більш довгі вже бажані кивки 30-35 см.

За матеріалами, з яких виготовляються бланки бічних кивків, можна відзначити

  • метал (пружинна сталь, берилієва бронза)
  • пластик (лавсан, ПЕТ, поліпропілен і т.д.)
  • карбон (він же вуглепластик).
  1. Метал, безумовно, матеріал міцний, але на мою думку, це не найкращий вибір саме для виготовлення бічних кивків. Головні його недоліки – вага та деформація. Як на мене, має сенс його використовувати, тільки якщо ви ловите в густих заростях дерев і часто доводиться продиратися через гілки до заповітних місцях. Метал в таких жорстких умовах точно не зламається.
  2. Заради справедливості, пластикові кивки теж досить міцні. Пластик взагалі найбільш популярний і невибагливий матеріал для виготовлення бічних кивків. Але має серйозний недолік – згодом може з’являтися залишкова деформація.
  3. Що стосується карбону, то на мій погляд – це найкращий матеріал для виготовлення бокових кивків. Цей матеріал має ряд переваг, і тільки один недолік. З плюсів я б відзначив мінімальну вагу, абсолютну відсутність пам’яті (він абсолютно не деформується при виважуваннях та зацепах) і мінімальну парусність. Мінус же тільки один – при необережному транспортуванні його можна зламати. Теоретично))) У мене до цих пір так і не сталося такої неприємності.

Конструкція бічних кивків

Варіантів конструкції маса, говорити тут занадто багато і немає сенсу, але я б розділив їх по влаштуванню бланка – цілісний і ресорний.

  1. Цілісний – це коли смуга матеріалу обрізається (або сточується) на конус. За рахунок цього домагаються якогось “правильного” вигину кивка.
  2. Ресорний – збирається з двох (або більше) пластин для досягнення потрібного вигину.

Але окремо хотілося б згадати такий елемент конструкції, як пружинка між коннектором і бланком кивка. Багато хто вважає її абсолютно необхідним елементом. Але по суті, це милиці, який недбайливі “майстри” ставлять просто тому, що не розуміють, як працює кивок. Ці кивки, звичайно, теж працюють так чи інакше, але дивитися на них мені особисто боляче)))

Найкращі кріплення бокового кивка до вудки

Варіантів кріплення бокового кивка також існує безліч.

  • Найбільш невдалий – той, що передбачає видалення тюльпана на вудці і пріматування кивка нитками до кінчика. Такий вандалізм з натяжкою можна виправдати, тільки якщо ви повністю виділяєте вудку під бічний кивок.
  • Є кілька варіантів коннектора-прищіпки на ексцентриковому пристроі. Вони теж вимагають зняття тюльпана і без проблем ставляться тільки на вудки без кілець. Ну і надійність їх під великим питанням.
  • Існують варіанти конекторів типу тато-мама, що передбачають установку на вудку додаткової деталі, до якої потім пристібається кивок. Як на мене, теж спірне рішення, але принаймні – витончене)) і яке має право на існування, про що я розповів в відео.
Як Встановити Боковий Кивок на Вудку. ДВА Найкращі Варіанти Конектора для Кріплення Бокового КивкаЯк Встановити Боковий Кивок на Вудку. ДВА Найкращі Варіанти Конектора для Кріплення Бокового Кивка
  • Сам я вважаю найвдалішим і універсальним той коннектор, який використовую на моїх бічних кивком – кріплення дзвіночків)). Для установки кивка не потрібно ніяких “танців з бубном”. Просто – взяв і поставив за 5 секунд на будь-яку вудку. Про нього я теж розповів в відео (дивись вище).

Всім Ні Хвоста, Ні Луски!)))

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4.4 / 5. Vote count: 5

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *