безмотыльные мормышки купить в украине

Безмотильні Мормишкі (Типові Помилки)

5
(3)

Безмотильні мормишкі, які можна купити в Україні, часто не відповідають елементарним вимогам якості. І ось чому.

Погодьтеся – нам всім хотілося б рибалити якомога частіше. Але, на жаль, не всі мають можливість їздити на риболовлю через день. Більшість рибалок працюють за графіком і на улюблене хобі залишається тільки пара вихідних. І вирвавшись таки на жаданий лід, витративши пальне, ресурс авто і час, опустив в лунку мормишку і домігшись клювання… погодьтеся дуже прикро отримати в результаті сходження великого окуня через те, що ви купили дешеву приманку з неякісним гачком… Економія на дешевих мормишках за підсумком копійчана, а настрій зіпсовано. Воно Вам треба? Можливо є сенс відразу купити безмотилку в Україні від перевіреного майстра і ловити собі на втіху?

На ринку України продається чимало безмотильних мормишок. Можна навіть сказати, що він затоплений ними. Але при найближчому розгляді виявляється, що купити мормишку безмотилку належної якості в Україні непросто. Переважна більшість представлених на ринку виробів відверто низької якості і відповідно за невисоку ціну. На це клюють багато рибалок, але в підсумку все-одно приходять до якісних снастей. Скупий платить двічі))

Безмотильні мормишкі – «що з тобою не так» ?!

Давайте я поясню, що мається на увазі.

  • В першу чергу це стосується гачка. Найчастіше – це якісь ноу-нейм китайського виробництва. Вони навіть можуть непогано виглядати і бути досить гострими. Але реальність така, що неякісний гачок дуже швидко тупиться. І після десятка виловлених риб, і декількох зацепов за лід ви отримаєте абсолютно тупий гачок, ловити яким просто неможливо. Крім того, такі гачки нерідко мають властивість розгинатися навіть при невеликих навантаженнях. Але ж при доброму розкладі      безмотильні мормишкі повинні служити роками!
  • Буває і таке – ніби й гачок відомої японської фірми, але … він з поплавковою (фідерної) серії і просто не розрахований на тривале використання. Яким би гарним він не був і якою би іменитою фірмою він не був зроблен – він все одно швидко затупітся. Не дарма ж спортсмени поплавочники і фідерісти змінюють гачки після кілька спійманих риб. Ну не розраховані такі гачки на довго… Так що важливий не тільки виробник, а й серія гачка. Найякісніші гачки для мормишок – в серіях призначених для виготовлення нахлистових приманок.
  • Другий важливий момент – це форма і пропорції. Часто можна спостерігати як на досить масивну (або довгу) мормишку ставлять маленький гачок або він занадто сильно висунутий з тіла. Це призводить до поганої засекаемості і зміщення точки атаки (при наявності на гачку прикрас), що в підсумку призводить до значного зниження результативності підсічки. А це сходи, сходи, сходи …

Я переконаний, що гармонія компонування приманки – надзвичайно важливі. Коли я дивлюся на подібних виродків, я розумію що мені неприємно їх навіть в руки брати. І значить зловити на них рибу можна тільки «не завдяки, а всупереч»)). Адже успішність риболовлі часто полягає в вірі і любові рибалки до своїх снастей.

Маленькі гачкі – це зло!

До речі про маленькі гачкі. При ловлі на безмотильні мормишкі не слід захоплюватися дрібними гачками. Не потрібно кивати в сторону спортсменів мормишечніков – вони часто ловлять мікроокушів на спортивні мікромормишкі)) І ловлять вони з мотилем, а це зовсім інша історія! Нам, безнасадочнікам, попадається в середньому більш велика риба і спускати її через мікрогачок зовсім не хочеться. Я особисто не ставлю на свої мормишкі гачки дрібніше 16 номера.

Звичайно ж дуже важливі якість обробки і фарбування. Якщо мормишка зроблена недбало, на ній помітні дефекти лиття і фарбування облазить після першої ж риболовлі – особисто мені їй буде неприємно ловити просто з естетичних міркувань)).

В результаті поєднання всіх цих моментів і робить авторські безмотильні мормишкі, зроблені з увагою до дрібниць, такими добутливим.

І неважливо – «уралка» це чи «мураха», «крапля» або «терміт», «кліщ» або гвоздекулька, лесотка або «комар», «чортик» або «коза» – головне щоб Майстер вклав в неї час, руки і душу.

І тоді вона стане вашим надійною зброєю і наврядчи розчарує на рибалці «на голого».

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *