зимняя удочка с кивком для ловли на безмотылку

Безмотильной Зимова Вудка з Кивком – Яка Вона?

4.8
(6)

Так яка ж потрібна вудка для лову на безмотилку? Будь-яка зимова вудка з кивком підійде для безнасадочних лову або тільки спеціальні?

Можна багато розмірковувати про те, що тільки крафтові вудкі з особливими «чарівними» кивками дозволять вам віртуозно тягати одну рибину за іншою на заздрість оточуючим.

Але я не буду, тому що прекрасно розумію, що це не так.

Успішно ловити можна чим завгодно. Головне мати розуміння про те як і де ловити. Ну і ще рибу знайти, мормишку підібрати і т.д. і т.п.

Але як то кажуть «Але е Одне« але ».

Насправді «правильна» безмотильной вудка – це питання зручності і комфорту.

Ловити вудкою «кобилкою», наприклад, звичайно теж можна, але це незручно та й просто неестетично!

зимова вудка з кивком для лову на безмотилку чорна гадюка купити

Адже при риболовлі з безнасадкой ми тримаємо вудку в руках протягом багатьох-багатьох годин. І якщо вона буде незручною і навіть просто некрасивою це може просто зіпсувати риболовлю. Звичайно не всі такі педантичні, але особисто я так вважаю. І я точно знаю, що такої ж думки дотримуються дуже багато досвідчених безмотильщіков.

Безмотильна зимова вудка з кивком

Які ж основні вимоги можна висунути до зимової вудки для лову на безмотилку?

На мою думку, удільнік для безнасадкової риболовлі повинен бути:

  • Зручним. Вудка повинна бути продовженням руки, як би пафосно це не звучало. Якщо вам не комфортно її тримати, процес риболовлі може бути зіпсований. Але рибу ви швидше за все зловіте так чи інакше))
  • Практичним. Вудка повинна надійно виконувати свої функції і не ламатися при штатній ловлі. Звичайно якщо ви на неї наступите і вона зламається – це вже ваші проблеми …
  • Естетичним. Так я наполягаю, що зимова вудка повинна бути витонченою і красивою))) І це важливо!
Жор Окуня по Первому Льду 2020-2021! Ловля Окуней на БезмотылкуЖор Окуня по Первому Льду 2020-2021! Ловля Окуней на Безмотылку

Хотілося б відзначити деякі досить спірні моменти які іноді можна почути від деяких «гуру»

  • Вудка повинна важити приблизно нічого”. Цей стереотипний критерій з яким я в цілому згоден, але не на 100%. Так звичайно, якщо вудка важить 100 грам, то за день роботи такої уділкой у вас може втомитися кисть.

Але деякі радикально налаштовані рибалки стверджують, що вудка повинна важити не більше 3-5 грам – якщо ж вона важча, то все… хана – ловити їй не можна.

Як на мене, це, м’яко кажучи, клініка))) Я переконаний, що якщо ви дорослий чоловік, то цілком впораєтеся з такою вагою як 15-40 г навіть протягом цілого дня. Моя вудка для лову на гірляду Чорна Гадюка (з великої полікарбонатною котушкою) важить близько 35 м. Ніякої болі в кисті або ще чогось страшного я не помічав після дня риболовлі.

  • “Форма рукояті і хват вудки повинні бути ось такими і ніяк інакше“. Для того хто це стверджує – це правда. Але для інших людей все може бути зовсім не так. Тому перед покупкою вудки прикиньте чи зручно вам буде її тримати. Це можна зробити просто склавши пальці так, як якщо б у вас в руках була бажана уділка. З невеликою часткою фантазії це нескладно.
  • Тільки майстер Вася (Петя, Коля і т.д.) робить правильні вудки“. Тут можна сказати теж що і в попередньому пункті – для кого-то це так, але іншим людям може категорично не подобається те, що робить той чи інший майстер. Тому різноманітність моделей і варіантів уділок – це добре. Кожен знайде щось для себе.

Що стосується того з кивком її купувати або без, зробити його самому або взагалі без кивка ловити, коротко я скажу так.

Якщо ви новачок і хочете тільки почати ловити на безмотилку , то краще купити комплект – безмотильна зимова вудка з кивком, волосінню і набором мормишок. Так ви відразу отримаєте гарантовано робочу снасть з якою обов’язково впіймаєте свою рибу. Якщо звичайно знайдете її (про це можна почитати в статті) .

Ну а якщо ви вже досвідчений безмотильщік то мої поради вам непотрібні, швидше за все)))

Всім Ні Хвоста, Ні Луски!)))

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4.8 / 5. Vote count: 6

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *