Безмотылка для начинающих набор новичка безмотилка для початківців

Безмотилка для Початківців. Як Новачку Почати Ловити на Безнасадку? Вудка, Мормишки, Жилка

3.7
(3)

Безмотилка для початківців… І тут можна згадати ще одне дуже поширене питання від клієнтів.

А можна зібрати «наборчик новачка безмотильщіка?».

Ну тобто щоб людина до цього абсолютно не знайома з безнасадочним ловом, просто отримав цей комплект, приїхала на водойму і почала ловити. Так би мовити –

Безмотилка для новачка

Звичайно це абсолютно реально! Адже безмотилка в режимі «хочу спробувати» вельми демократична снасть. Це коли ви переходите в режим «ух як круто, хочу ще» починається колекціонування мормишок, кивків і вудок. Я про це говорив в своєму відео на цю тему . Наприклад я з собою вожу 5-6 оснащених вудок з різними кивками і мормишками і, якщо не клює, постійно перебираю їх, перев’язую мормишки, так би мовити «підбираю ключики». Набір мормишок у мене, відповідно, теж пристойний – це майже весь асортимент магазину (часто по 2-3 штуки) + деякі експериментальні приманки які можуть і не потрапити в магазин. Адже мої риболовлі зазвичай не просто заради задоволення або видобутку риби. Це часто саме випробувальний полігон новинок та ідей.

Але якщо ви новачок, то вам достатньо 1-2 вудки з кивками і волосінню (30-50 м) і 10-15 штук різних мормишок.

І звичайно ж ДУЖЕ ВАЖЛИВО на першій же рибалці потрапити на активну рибу!

Впевненість – наше все

Якщо ви відразу зловите свого першого окуньця з палець, на голу мормишку, то це з великою часткою ймовірності дасть вам величезний стимул для продовження освоєння безмотилкі. Ну а якщо ви потрясли кивком півгодини і не побачите ні стусана, а сусід на мотиля буде ловити хоч якось – це може вбити в вас потенційного безнасадочніка. Але ж справа може бути в тому, що в лунці просто немає риби.

Тому я завжди кажу – їдеш на рибалку з безмотилкой або гірляндою – НІКОЛИ НЕ БЕРИ мотиля! Ніяких «про всяк випадок»! Запам’ятай: мотиль – табу.

Тільки так можна навчитися ловити на голу мормишку і назавжди забути фразу «А де можна купити мотиля о 3 годині ночі на (будь-який район будь-якого міста)?».

Але повернемося до теми статті – безмотилка для початківців.

Безмотылка купить в Украине черная гадюка

Так що же потрібно?

Для того, щоб почати ловити на безмотилку, як сказано вище, вам буде потрібно хоча-б одна вудка і набір мормишок. Навряд-чи вам так пощастить, що прийшовши на водойму з однієї чарівною мормишкою «від діда Василя» (зазвичай це мураха або уралка з поганим совковим гачком) і почати ловити добре і ефективно. Може звичайно і пощастить, але ймовірність дуже мала. Все ж таки 21 століття на дворі і риби у воді не так багато як при Сабанееві …

Так що краще все-таки купити набір безмотильних мормишок на якісних японських чі корейських гачках.

Склад набору повинен бути максимально різноманітним. Якщо самі не готові зробити вибір – довірте цю справу нам. Тільки не забудьте відразу описати умови лову та рибу яку передбачається ловити.

Якщо ж ви готові витратити на цю справу більш менш пристойну суму грошей, то краще брати хоча б по дві мормишкі кожної моделі. Бо корчі, щуки, тонкі волосіні і великі окуні нерідко позбавляють нас приманок. І щоб в розпал кльову не залишитися без самої уловистою мормишки – краще мати дубль.

Вудка безмотилка

Що стосується вудки для лову на безмотилку, то краще звичайно мати теж хоча-б парочку))) Адже її можна зламати, або заплутати волосінь, або пошкодити кивок. І дублююча снасть може врятувати рибалку, а настрій – вже точно.

Крім того, їх можна використовувати паралельно, застосовуючи різні приманки. Наприклад на одній поставити найлегшого мурашку, а на другу – середнього чортика. Так можна визначити що вважає за краще риби саме тут і зараз.

По моделях вудок нічого не буду казати, адже ловить не вудка, а рибалка. Але я переконаний, що завжди приємніше цілий день тримати в руках витончений виріб (типу нашого Стилета або Чорної Гадюки Лайт ), ніж поганооброблений шматок китайського пластику. Тут вже кожен вирішує сам. Як варіант, вудку можна зробити самостійно. Але про це я вже писав у статті про ціну снастей ручної роботи.

Кивок для лову на безмотилку

коннектор безнасадочный металлический кивок для ловли на безмотылку жало ручной работы двухконусный Це дуже слизька тема на якій зламано дуже багато копій і сгоріло безліч дуп))) Хтось вважають що правильний кивок повинен бути таким, хтось – що іншім Але насправді все простіше кивок повинен ПРАЦЮВАТИ і не розвалюватися в процесі риболовлі. Можливо пізніше я напишу статтю про це, але поки можете подивитися моє відео на цю тему, там багато слів по цій темі))

Волосінь для безмотилкі

Часто можна чути питання

«Яку краще використовувати волосінь для лову на безмотилку?».

Я завжди відповідаю так – бренд не назву, але ось що важливо:

  • волосінь повинна бути тільки японська
  • максимально свіжа
  • бажано з припискою ICE, але не обов’язково
  • діаметр волосіні потрібно підбирати під рибу! Якщо в середьому ловиться риба до 500 г то вистачить 0,1 мм.

Якшо чесно – 0,1 вистачить практично завжди. Якісна жилка 0,1 витримує навіть килушних карасів і навіть більше.

 

  • якщо риба крупніша – то можно вже ставити 0,12 мм. Якщо ж в середньому планується 400-900 (і таке буває)) то ставте вже 0,14-0,18 мм. Але повторюся – підбирати треба під рибу. Якщо жваві окуні вагою 300 г рвуть вашу волосінь 0,14 – значить щось пішло не так і краще поставити 0,16-0,18 мм. Може вона у вас “стомилася” або не цілком японська)).

Порада: не економте волосінь! Мотайте на котушку мінімум 30, а краще 50 метрів. Навіть якщо у вас глибина в водоймі максимальна 3 метри. Волосінь в процесі активних рибалок витрачається дуже швидко! На перев’язування мормишок, на обриви, на заплутування і т.д. Запам’ятайте – волосінь витратний матеріал!

І маленька ремарка про волосіні 0,06-0,08 мм… друзі, не морочте голову. Тонка волосінь при лові на безмотилку непотрібні. Вона не дає переваг у клюванні, а обривів з нею в рази більше. Перевірено. Залиште її любителям «червоною личинки» і спортсменам.

Гаджети для пошуку риби

Хочу ще коротко зупинитися на пошукових пристроях – підводних камерах і ехолотах. Ці штуки не є необхідною частиною екіпіровки рибалки безмотильщіка, але вони ДУЖЕ сильно спрощують життя. Я особисто без них не рибалю, адже даремно витрачати час на облов порожніх лунок немає ніякого бажання.

«Зимовий день короткий» (с)

Додаткове обладнання

В іншому ж ловля на безмотилку вимагає все те ж саме, що і будь-яка інша зимова риболовля – якісний одяг і взуття, пешня або бур, ящик або рюкзак, черпак для шуги, багорик, відчеп, ємність для риби, «кігті» на взуття, та інші дрібниці.

Сподіваюся я відповів на питання яка вона – безмотилка для початківців. Але якщо питання залишилися – пишіть їх в коментарях, і я обов’язково на них відповім. Заодно і статтю доповню))

Всім Ні Хвоста, Ні Луски!)))

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 3.7 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *