мормышки безмотылки ручной работы

Зимові Снасті Ручної Роботи – “Чому так дорого?”

5
(1)

Іноді можна почути про наші снасті ручної роботи від потенційних покупців – “А чого так дорого? Я на базарі відро вудок і мормишок куплю за ці гроші”. Або “Так я таку вудку в магазині за 50 грн бачив, а цей твій Стілет просто трохи перероблений”.

А потім він йде і без питань купує пакет молока і батон за ціну якісної безмотильной мормишкі. І це не викликає питань)))

Що ж, давайте обговоримо це питання))

Вартість крафтового зимових снастей ручної роботи неможливо оцінити чітким критеріями. Адже зазвичай собівартість матеріалів та комплектуючих становить лише незначну її частину. Набагато більше майстер вкладає у виріб саме РУЧНОЇ РОБОТИ. А як її адекватно оцінити?

Адже щоб зробити в кількості безмотильной мормишок або кивків потрібні не просто гачки, шматок свинцю і відрізок годинної пружини. Цього достатньо якщо вам потрібно зробити десяток мормишок і пару кивків собі для особистого користування. Але якщо потрібно забезпечити якісними снастями кілька сотень рибалок Вам потрібно як мінімум:

  • Цілий парк верстатів, набір інструментів, витратних матеріалів
  • Обладнане робоче місце (витяжки і т.д.)
  • Природно, сировину і комплектуючі в достатній кількості
  • Кислоти, фарби, лаки, клею та інша хімія

Повірте, навряд-чи заради кількох мормишок ви все це купите)))

Снасті ручної роботи – це час!

Але і це все другорядне. Головне – це час, який майстер проводить створюючи свої вироби. Майстер витрачає на це крім дорогоцінного часу ще й своє здоров’я, годинами сидячи над верстатами виточуючи кивки або вудки, плавлячи свинець видливая мормишкі, з паяльником в руках паяя приманки, ​​фарбуючи і  вкривая лаком готові вироби.

Тому кожен майстер сам оцінює вкладений в виріб працю. Майстер просить за свої вироби стільки, наскільки він оцінює себе, своє ЧАС і зусилля.

Що стосується дешевих мормишок які продаються “відрами”, то це в 99% або китайські вироби на неякісних гачках, або все-таки вироби ручної роботи, але знову ж таки – вкрай невисокої якості, погано оброблені, неякісно пофарбовані.

Те ж стосується і зимових вудок – адже наскільки приємніше тримати в руках не китайську “кочергу”)), а легке витончене виріб зроблене майстром з любов’ю.

Тим більше що за ціну якісної мормишкі навіть двох пакетів молока купити не можна! А безмотильна мормишка може вам прослужити чимало часу і подарувати нереальна кількість радості від успішної риболовлі. Та про що взагалі ми говоримо? Життя занадто коротке щоб витрачати її на неякісні речі.

безмотыльные мормышки купить в украине

Звичайно покупець сам вирішує, що йому ближче – купувати дешеві речі зроблену недбало або снасті ручної роботи на які навіть дивитися приємно, не те що ловити))).

Але скільки разів мені доводилося чути слова “Ось купив дешевий кивок (мормишку, вудку), а він не працює (погнувся, зламався). Ось порадили у Вас взяти”.  А потім в личку летять повідомлення з подякою і фотографіями улову)). І від цього навіть радощів ніж від власних успіхів на рибалці.

Так що завжди потрібно пам’ятати – скупий платить двічі))

Всім Ні Хвоста, Ні Луски!)))

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *